Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Bowling

Bowling

Magyarország, Sárvár

Ha meguntuk a pancsolást a Sárvári Gyógy- és Élményfürdőben akár bowlingozni is lehet.

Tovább olvasom

Csónakázó-tó

Csónakázó-tó

Magyarország, Sárvár

A termálfürdő közelében található Sárvár népszerű kikapcsolódási helye, a Csónakázó-tó.

Tovább olvasom

Országos Kéktúra

Országos Kéktúra

Magyarország, Sárvár

Az Országos Kéktúra egy 1100 km hosszú, Magyarország északi tájain végighaladó folyamatos turistaútvonal, amelynek része Sárvár is.

Tovább olvasom

Nádasdy Ferenc Múzeum

Nádasdy Ferenc Múzeum

Magyarország, Sárvár

Aki Sárvárra érkezik, annak kihagyhatatlan látnivaló a Nádasdy Ferenc Múzeum a várban.

Tovább olvasom

Sárvári Kalandpark

Sárvári Kalandpark

Magyarország, Sárvár

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen szomszédságában izgalmas kalandpark várja a kihívást kereső vendégeket.

Tovább olvasom

Milyen város Sárvár?

A Rába folyó két partján fekvő Sárvár több, egymással közigazgatásilag egyesített településből jött létre.1902-ben egyesítették Sárvárral Vármelléket és Tizenháromvárost, 1912-ben Péntekfalut és Sárt, 1968-ban pedig Rábasömjént. Napjainkban az itt található gyógyfürdő miatt egyre többen keresik fel.

Kedvező földrajzi adottságainak köszönhetően a terület az újkőkor óta lakott. A rómaiak Bassiana néven alapítottak a közelében települést. 

A város a nevét a vizekkel és mocsarakkal körülvett földváráról kapta, uradalmát Kőszegi János nádor hozta létre. A település 1328-ban városi kiváltságokat kapott Károly Róbert királytól, Sársziget néven. Földesurai között a Kőszegiek, Ozorai Pipó és a Kanizsai-család is megtalálható. Kanizsai Orsolya és Nádasdy Tamás 1534-ben kötött házasságával Sárvár és a többi Kanizsai birtok is a Nádasdy-család birtokába került.

A vár a Nádasdyak 1534-1671-ig tartó uralma alatt kapta a ma is jellemző későreneszánsz várkastély formáját, Nádasdy Ferenc kivégzését követően azonban hanyatlásnak indult. A fordulat 1803-ban következett be, amikor a Habsburg Estei-család vásárolta meg a területet.
Fénykorát a dualizmus időszakában élte. Ekkor Sárvár bekapcsolódott a vasúthálózatba, cukorgyárat és műselyemgyárat építettek, a kisipar és a kereskedelem is fellendült, oktatási intézményeket és kórházat alapítottak. 

Az I. világháború után a fejlődés megtorpant, a II. világháborút követően pedig munkásvárossá alakult. Megkezdte működését a Baromififeldolgozó Vállalat, majd további üzemek is ide helyezték a székhelyüket. Sárvár 1968. augusztus 20-án kapta vissza korábban elveszített városi rangját.

A XXI. század első felétől a település fejlődését a gyógy- és idegenforgalom fellendülése jellemezte. A kőolajkutatók 1961-ben gyógyvizet találtak, amelynek hasznosítására 1968-ban fürdő épült. Az új Gyógy- és Wellnessfürdő 2002. december 1-én nyílt meg, azóta újabb medencék is  épültek, a vendégek kiszolgálására pedig egyre modernebb szállodákat is emeltek. 

A Sárvárra érkezők legnagyobb része ma a fürdő miatt keresi fel a kisvárost, de érdekes látnivalóira és nevezetességeire is érdemes időt szánni.

Sárvár Galériák

Cukorgyári-kastély
Sárvár, Magyarország Látnivalók
Spirit Hotel Thermal Spa*****
Sárvár, Magyarország Szállás
Nádasdy Étterem
Sárvár, Magyarország Vendéglátás
Spar szupermarket
Sárvár, Magyarország Vásárlás
Kerékpárkölcsönzés
Sárvár, Magyarország Szabadidő
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
Sárvár, Magyarország Szórakozás

Sopron

Sopron

Moszkva

Moszkva